Зам.–кметът Павлова: Пълен отказ за работа в ансамбъл „Пирин“, работят на плейбек, изпаднали в летаргия

Пълен отказ за работа в ансамбъл „Пирин“, заяви на сесия зам.-кметът Василиса Павлова. Отговорът й бе продиктуван от искане на съветници във връзка с подписка от ансамбъла в защита на хореографа  Мирослав Димитров и диригента Стоимен Добрев. Не ходели на работа, работели на плейбек. Хореографът Димитров и диригентът Добрев не уплътнявали работното си време и не присъствали.

35 000 лева са приходите на ансмбъл „Пирин“ за 2019 година, за 2020 са само 14 000 лева. Издръжката е еднаква – 1,5 млн. лв. Данните изнесе зам.-кметът Ясен Попвасилев.

Имало конкурс, избран бил най-добрият Петьо Кръстев, който имал право да си подбере екип.

Съветникът Красимир Роячки е категоричен, че искат да съсипят ансамбъла и да го довършат. Никой нямало да допусне съсипването на ансамбъла, както и напрежение, обявиха от общинското ръководство.

Според кмета Томов ансамбълът е изпаднал в летаргия и безвремие.  А в конкурса за избор на ръководител като жури са участвали представители на министерство на културата, ръководителите на ансамблите „Филип Кутев“ и „Българе“.

За съветника Рашко Динков няма необходимите аргументи за освобождаването на хореографа и диригента, и апелира да намерят общ език община с танцьори и певци. Смята. че артистите са незаменими, отдали са живота си за ансамбъла, работят за минимална заплата и ако си тръгнат с ансамбъла е свършено.

Как ще се развият оттук нататък нещата не стана ясно, предстои да видим.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *