Съветници искат психолози и изследвания по домовете за болните от Ковид и финансова помощ за болницата

За по строги мерки, намесване на Общински съвет в кризата с пандемията, доставка на храни по домовете за хората, които са карантинирани и финансова помощ за болницата поискаха общинските съветници от Благоевград. Психологическа помощ на тревожните състояния чрез онлайн връзка от общината или гореща линия, предложи съветничката Мария Гошева.

По думите й има достатъчно психолози, които да предлагат такава помощ. Тя поиска общината да организира параклинични изследвания по домовете на пациентите, болни от Ковид, на които се налага. Личният лекар да каже кой пациент има нужда от проследяване без да се злоупотребява, защото става въпрос за спасяване на човешки животи.

Споерд съветника от БСП дир Пандев директорът на бплницата д-р Митев знае най-добре от какво се нуждае лечебното заведение и той трябва да има конкретно искане към ОбС.

„Да помислим за това какво се случва в Благоевград, Проблемът е голям, положението е драматично, не гледайте това, което казват по телевизиите, че много успешно се справя държавата.Няма кой да работи в болницата,  заяви и общинският съветник д-р Павлин Янкулски.

Предлага да се направи комисия, в която да поканят и хора, които реално работят и знаят какви са проблемите, да се предложи и финансов ресурс, както и да се закупи уред за плазма.

Според кмета Томов, който непрекъснато разговарял с директорите на болници, най-големият проблем е липсата на кадри. Обмислял лаборантките в поликлиниката да получат допълнително финансиране, тъй като са на някакви смешни заплати.

Исмет Узунов поиска по някакъв начин да се ограничат тумбите от ученици с вечерен час. Става въпрос за здравето на децата, а не за ограничаване на права, категоричен бе Узунов.

Накрая решиха по един представител от всяка група да участва в тази комисия и общински служители, които да вземат съответните  решения.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *