Близките, които обвиниха, че бабата е насилвана, си я върнаха в дома в Падеш

Двама лекари са категорични, че не е упражнено насилие върху потребител в Дом за възрастни хора в благоевградското село Падеш. Близки на пострадалата Йорданка Кьосева обвиниха персонала в насилие над възрастната жена. Причините за кръвонасяданията по лицето са заради многократни падания предвид множеството заболявания на жената, заяви главният експерт в Община Благоевград Христина Попова. Йорданка е приета в неврологично отделение на благоевградската блница на 8 ноември. Направени са изследвания.

Лекуващият лекар  д-р Георгиева, с когото разговаряла Попова, е категорична, че тя е в добро общо състояние и няма данни за физическо насилие. След като отделението се преобразувало в Ковид отделение жената била преместена в частната болница Пулс. Оттам д-р Златкова също казала, че няма данни за насилие.

Попова обяви, че днес е изписана в добро състояние и отново, въпреки обвиненията на близките, са я върнали в Дома за възрастни хора в благоевградското село Падеш. Попова беше категорична, че заболяванията й водят до падания, загуба на равновесие. Проверени са и камерите, на които ясно са документирани паданията на жената.

Според близките ѝ обаче, тя е била пребита. Не мога да приема, че тези травми са от падане от легло. Никой не ме уведоми за инцидентите, които са станали тук. Когато поисках обяснения, не получих адекватен отговор”, каза снахата на  възрастната жена Илка Кьосева.

Проверката в дома продължава.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *