От 5. до 12. клас в Гоце Делчев и Сандански на онлайн обучение от утре

Учениците от 5 до 12 клас от училищата на територията на общините Гоце Делчев и Сандански преминават на дистанционна форма на обучение.

Това ще стане от утре и е взето след решение на Областния оперативен щаб за борба с коронавируса на територията на област Благоевград.  Променящата се епидемична обстановка на територията на областта, тенденцията на повишаване броя на диагностицираните с COVID-19 и факта, че областта е в т.нар. червена зона налагат онлайн обучение за периода от 18.11.2020 г. до 27.11.2020 г./включително/. За учениците от начален етап директорите взимат решение съобразно конкретната обстановка в училището и съгласно заповед на министъра на образованието и науката.

Директорите на учебни заведения  на територията на община Сандански ще организират образователния процес, като изработят график за обучение от разстояние в електронна среда (ОРЕС) и присъствено обучение, с по-висок процент на времето в ОРЕС, считано от 18.11.2020 г. до 27.11.2020г. /включително/. Изключение ще има за Първо основно училище „Свети Климент Охридски“- гр. Сандански, което изцяло ще премине на дистанционна форма на обучение за учениците от 5-ти до 7-ми клас  за същия период, тъй като към момента в училището има висок брой на ученици и учители с грипоподобни симптоми, сходни с тези на COVID-19, както и голям брой карантинирани ученици.​Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *