Ковид комисия иска премахване на опашките пред РЗИ и Ковид таксита

Съветникът д-р Павлин Янкулски стана председател на Ковид комисията към Общински съвет Благоевград. Негов заместник ще бъде д-р Владимир Пандев. Разисквано е на първото заседание да се премахнат опашките пред РЗИ, където и здрави хора могат да се разболеят. Да има пункт в района на поликлиниката, по-близо и до лабораториите, където да се дават тези направления. Също така искат да има Ковид таксита, които да возят болните. Да има доброволци за кръвна плазма, както и доброволци за хора в нужда.

Комисията ще се събира всяка седмица. По думите на председателя на Общински съвет Андон Tодоров трябва да има правила и всичко това да бъде облечено в законова форма.

Има предложение на ДПС за осигуряване на апарат за кръвна плазма.

Част от съветниците поискаха пълно затваряне на всички учреждения с изключение на аптеки, хранителни магазини, държавни и общински учреждения, бензиностанции и банки.

Комисията предлага и вечерен час до 20:00 часа за всички ученици до 12 клас, както и откриване на триажен кабинет за целия град (колаборация между болниците).Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *