Човек на годината ще направим таксиджията, който се навие да вози Ковид болни до София

Предложението за затваряне на Благоевград е пресилено, неаргументирано и необосновано. Това заяви кметът Румен Томов на брифинг. По думите му Човек на годината ще направят шофьора, който се навие да вози Ковид болни до София. Никой не желае да рискува живота си, положението е сериозно, но масовата психоза не е добра. За Томов нямаме драстични разлики в случаите със София. Предложението за затваряне на града било направено вчера на комисия, след като кметът излязъл.

Томов заяви, че много хора му се обадили притеснени. За да се направи такова предложение трябва да се направят анализи и то да бъде аргументирано. Това ще донесе непоправими последици за бизнеса, който и без това е на ръба на бръснача. Стотици хора ще останат без работа, без препитание, категоричен е градоначалникът, като смята, че това ще унищожи дребния и средния бизнес.

Предложението ще бъде внесено в Общинския кризисен щаб, който ще го разгледа.

Относно това, че хората са заявили, че ще излязат на протест, Томов е толерантен към протести, изразяващи мнение. За вечерен час за учениците кметът смята, че градът е пуст след 20 часа. Обърна се обаче към родителите да контролират децата си да спазват мерките и законите. Ако се затвори града, общината няма финанси да поеме заплатите и издръжката на потърпевшите, държавата също.

Градоначалникът недоумява защо се създаде тази комисия, след като има Комисия по здравеопазване към Общински съвет. Царе сме да създаваме комисии, смята още Томов.

Още какво каза кметът:

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *