Ко(лед)ен или Ко(вид)ен базар

Кочинките станаха Ко(вид)ен базар. Така някои благоевградчани нарекоха коледните дървени къщички  по време на Ковид.  Строежът на първите т. нар. кочинки разбуни духовете в Благоевград.  Благоевградчани се разделиха в мнението си за  за Ко(лед)ния – Ко(вид)ен базар. Някои коментираха,че спазването на каквито и да е мерки за дезинфекция при въпросните кочинки са несъвместими.

Заведения се затварят, а се отварят кочинките, възмутиха се други, като пишат в социалните мрежи, че вътре в тях е изключително тясно и обслужването става от наливни туби с вино и бидони с кисело зеле, без подсигурена течаща вода и тоалетни.

Имаше и мнения, че това си е традиция, че без тях няма да е същото по Коледа, че има начини на открито да се черпим с вино и мезета.

Редица градове в Германия са отменили традиционните си коледни базари заради ограниченията вследствие на разпространението на коронавируса.

В София ще има открити коледни базари, въпреки че столицата е едно от най-засегнатите от COVID-19 места в страната. За провеждането на коледните базари оперативният щаб за коронавируса в столицата  е посочил, че е забранено  да има маси, без да се консумира на място, без сцени и културна програма, и търговци и посетители трябва да носят маски.

Би трябвало и в Благоевград всичко да бъде изнесено на открито. Как ще се направи организацията, предвид епидемията, предстои да видим.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *