Симитлийски ученички на второ място сред 708 в национален конкурс

Ученичките на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли Василена Стефанова от 7. Б клас и Сребрина Безина от 10 А. клас, получиха признание на Националния ученически конкурс „Национален парк „Рила“ – познат и непознат“, в който участие взеха ученици от I до XIIклас от цялата страна, като общият брой на творбите е 708.

Вчера, 20 ноември, обявяването на резултатите се излъчи онлайн, на фейсбук страницата на Национален парк „Рила”.

В направление разказ – V-VIIклас, ВАСИЛЕНА СТЕФАНОВА, се класира на второ място, като получи две награди. Грамота и ваучер за закупуване на книги са специалната награда на Българското национално радио – Радио Благоевград .

Нейният разказ „ПОКОРЕНИЯТ ВРЪХ” заинтригува журито с оригиналния сюжет, с майсторски вплетената художествена измислица и с подходящите тропи и фигури, използвани в текста.

В направление есе – VIII – XII клас клас, ученичката СРЕБРИНА БЕЗИНА получи диплом и предметна награда. Тя се класира на IIмясто с есе на тема „ВЕЛИЧЕСТВЕНИТЕ КРАСОТИ НА РИЛА”. В аргументативния текст се открояват личната позиция на авторката, подходящите стилно-езикови средства, задълбочената и целенасочена аргументация.

Националният конкурс се провежда за седма поредна година. Той се организира от Дирекция „Национален парк Рила” – Благоевград, Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – Благоевград, Национален дворец на децата, Община Благоевград, ЦПЛР – ЦЛТРДБ – Благоевград.

Целите на конкурса са: да се обогати екологичното образование и активира творческото мислене на учениците чрез разработването и представянето на оригинални екологични идеи, да се повиши любознателността на младите хора към проблемите на екологията и опозването на околната среда чрез използване на художествените средства и компютърните технологии, да се провокира въображението и креативността на участниците с цел формиране на активно гражданско поведение и чувство за отговорност към опазване на природата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *