Първокурсник-влогър прави видеото за Ден на отворените врати в Американския

Близо 400 кандидат-студенти и родители от различни краища на света посетиха първия изцяло онлайн Ден на отворените врати в Американския  университет. Тази година посетителите били по-разнообразни – сред регистриралите се имало хора от над 30 различни държави. Към традиционните посетители от България и балканските страни се включили  и гости от САЩ, Виетнам, Армения, Украйна, Казахстан, Грузия, Монголия, Египет и т.н. АУБ по традиция е притегателен център за студенти от над 40 националности.

Обиколката на университетския комплекс била представена под формата на видео, създадено от талантливия първокурсник – влогъра Илко Христов. Също така предложили сесии за родители на 4 езика – български, английски, руски и албански.

Дните на отворените врати са честа и много полезна практика за университетите по света. Преди да вземат съдбоносно решение, учениците имат право да се запознаят от първа ръка с условията, образователната система и преподавателите, които им предлагат висшите учебни заведения. В България най-дълги традиции в това отношение има Американският университет в България: вече над 20 години. Преките впечатления от висшето училище се оказват решаващи за избора на младите хора. Статистиката е показателна: около 80% от дванадесетокласниците, които посещават дните на отворените врати, впоследствие стават студенти в АУБ, казва Боряна Шалявска, директор отдел „Прием на студенти“ на АУБ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *