Какво се случва с хазарта в България?

В последно време развлекателната индустрия в България и по-точно хазартният бизнес кара на изкуствено дишане. Заради пандемията от Ковид-19 наземните казина бяха в застой, а след облекчаването на мерките все по-малко играчи залагат в игралните зали. Освен пандемията се прокара и нов закон за хазарта, който обърка сметките на мнозина. Единствените по-сериозни печалби за компаниите идват от т.нар. онлайн казина, където все още има кой да залага. Кои са най-засегнатите от обстановката в хазартния бранш, можете да прочетете в тази статия.

Одържавяване на лотариите

 

Българските управници забраниха провеждането на частни лотарии. По този начин мнозина забравиха за скреч картите, които се търкаха с монета и обещаваха милиони на играчите. Интересното е, че ветото над частните лотарийни игри беше наложено непосредствено след приемането на закона за хазарта. Не беше спазен срокът от 3 месеца, който бе обявен за разглеждане на казуса. Медията Инвестор разказва и за други пропуски в новия закон за хазарта, така че можете да прочетете статията, и да видите какви ги надробиха родните ни политици.

Спад в посещението на казино залите

 

По време на извънредното положение, което траеше 2 месеца, много от българските казина останаха без работа. Операторите отчитат сериозни загуби на месечна база, а някои трябваше да се лишат от персонала си. Обявяването на край на извънредното положение, не облекчи кой знае колко нещата. Страхът на хората ги спря от наземните пунктове, където по стандарт се събират множество клиенти. Тази тенденция продължава и до ден – днешен, а собствениците на игрални зали се стремят да привлекат вниманието на играчите, като им дават щедри бонуси и промоции.

Онлайн казината в подем

 

По време на кризата с Коронавирус, не малка част от играчите, които редовно посещават наземните пунктове, се пренесоха в интернет, за да залагат на любимите си игри. Клиентите в онлайн платформите имат достъп до ротативки, блекджек, рулетка, покер и всичко, което може да се намери в обикновената зала. Ето защо, компаниите не могат да се оплачат от липса на внимание. Естествено, приходите не са същите, както във физическите казина, но печалби има.

Не можем да кажем същото за букмейкърите, които предлагат спортни залози. Те също бяха в застой заради вируса, тъй като много големи първенства и турнири бяха блокирани. Днес мачовете се завръщат, но не с пълна пара, тъй като много от футболистите започнаха да се заразяват от коварния вирус. Спортните ръководители спряха немалко отбори от първенствата.

Каква е цялостната картинка?

 

Коронавирусът в комбинация с някои недомислици в закона за хазарта, ограничиха възможностите за залози в България. Големите компании в развлекателната индустрия карат на издихания, тъй като не са съгласни с моментното положение. Какво реално ще се случи с игралните зали и онлайн казината, не можем да кажем със сигурност. Следим развитието отблизо, като се надяваме, че рано или късно ще бъдат въведени облекчения от данъчно естество.

Естествено, любителите на хазартни игри, няма да спрат да практикуват хобито си. Те ще играят, било то в залите, било то в интернет. Силно вярваме, че краят на вируса идва и хората ще могат да получат свобода и безопасност. Що се касае до законовите порядки те ще стават все по-интересни.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *