Ново 20: Паркинг на две нива разделя пазара и новата черква

След прегласуване 20 съветници решиха новият храм на пазара да бъде откъм „Джеймс Баучер“ и мястото да се раздели за черквата Свети Мина, 1000 кв. м.  и паркинг на 800 кв. м. Паркинг на две нива, ако има възможност мястото, да раздели църквата и пазара. За зам.-кмета Ясен Попвасилев едно решене за храм се превръща в мерене на мускули.

Другият зам.-кмет Евгени Терзиев каза, че вече има гласуван действащ ПУП, мястото там дава възможност да се направи уникален храм на 1800 кв. м., а от другата страна на храма и реката да бъде паркингът.

Той попита къде ще е парковата зона около църквата, кътове за отдих и как ще се ограничи това пространство. Защо отново да се дели имотът и да минат още 3 месеца, попита още зам.-кметът.  Кметът Томов също каза, че не е коректно, има одобрен ПУП и да се променят параметрите.

Срещу него имало отреден имот за паркинг, а ако тръгнат в нова процедура, не е добър знак към обществото. Калоян Ханджийски поиска да се върне в комисия, защото това е саботаж на тяхно решение, но не го приеха. И така мястото се разделя за евентуално паркинг за 60 автомобила на две нива от 800 кв. м. и църква на 1000 кв. м.  Това решение за църква се дъвче от години. Кога ще стане  обаче, остава неясно.

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *