Без наеми за всички общински обекти за декември в Петрич

Кметът Димитър Бръчков ще предложи на общинските съветници да отпаднат наемите за  декември за всички, които ползват общински обекти.

Това включва наематели на:  общински жилища – 132 социално слаби семейства, за които кметското предложение е да бъдат освободени от наем и за м. януари, на търговски маси на Общински пазар – производители на плодове и зеленчуци. Също така на Тържище за плодове и зеленчуци – Кърналово, на щандове в ТК ГУМ – Петрич, на ползвателите на тротоарно право пред търговски обекти, на лекарски кабинети, на производствени помещения – наематели на всички отдадени общински обекти.

Подпомагащата мярка да бъде валидна независимо дали обектите работят или не предвид заповедта на министъра на здравеопазването, предлага още кметът Димитър Бръчков.

Справката сочи, че посочената икономическа стъпка общо ще помогне на стотици жители на община Петрич и техните семейства в града и селата. „Нашата цел е на местно ниво, според това, което имаме право и можем да направим, да облекчим затрудненото положение, в което Ковид пандемията поставя всички. Надявам се, че приемането на тази икономическа мярка ще се отрази благоприятно за предстоящите празнични дни и ще компенсира до голяма степен евентуални загуби или спад в оборотите“, коментира кметът Димитър Бръчков. Той изрази увереност, че предложението отново ще срещне подкрепата на общинските съветници, които и през м. март подкрепиха социално-икономическият пакет на Общинска администрация.

Предложението на кмета влиза за гласуване и решение на предстоящото редовно заседание на Общински съвет.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *