Наградиха шефа на благоевградската полиция

За поредна година Община Благоевград проведе конкурса за магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“  в памет на убития от мафията италиански магистрат Джовани Фалконе. Инициативата е по идея на Общински съвет по наркотични вещества Благоевград и се провежда ежегодно съвместно с посолството на Италия в България.

Заради непрекъснато усложняващата се извънредна обстановка във връзка с COVID – 19 през 2020 г. официална церемония по връчване на наградите нямаше как да се състои и затова отличията бяха изпратени на всички номинирани.

Един от наградените е директорът на благоевградската полиция. Старши комисар Дойчин Дойчинов – директор на ОД на МВР – Благоевград получи грамота  за цялостната му работа като служител на МВР за опазване живота и здравето на учениците и превенцията на тютюнопушенето, алкохола и наркотиците, за високия професионализъм, с който ръководи акции за борба с разпространението и употребата на наркотични и упойващи вещества.

Голямата международна награда – плакет и грамота, се присъжда на Никола Гратери / Nicola Gratteri – главен прокурор на Катандзаро – Калабрия в Италия, за акциите срещу токсичните отпадъци от Италия за България, за акциите срещу мафията, свързани и с българско участие.

Голяма национална награда – плакет и грамота, се присъжда на Ангел Кънев –  прокурор, заместник на административния ръководител на Специализирана прокуратура, за участие в едни от най-сложните и знакови дела и разследвания.

В  раздел Полицаи се присъждат две големи награди –   една международна и една национална.

Голямата международна награда – плакет и грамота, се присъжда на ДЕА /DEA (Агенция за борба с наркотиците към Департамента по правосъдие на САЩ) – за голямата акция срещу Балканския коридор за разпространение на наркотици.

Голямата национална награда – плакет и грамота взе Главен комисар Любомир Янев – директор на ГДБОП – МВР,  за участие и умело ръководство на знакови акции, свързани с производство и разпространение на наркотици, подкупи, корупция и др.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *