Гледаме светването на елхата виртуално

Коледната елха на Благоевград ще засияе празнично на 4 декември /петък/, точно в 18:00ч.

Няма да има официално тържество, а светването на елхата ще се предава онлайн.  За разлика от предишни години и поради въведените временни противоепидемични мерки на територията на Република България от 27.11.2020 г. до 21.12.2020 г., и с оглед здравето и безопасността на благоевградчани, този път няма да има официална програма, а само запалване на коледните светлини.

Мотото, с което тази година Община Благоевград призовава жителите и гостите на града към сплотеност и добрина, е ,,На Коледа се случват чудеса! Вярвай! Обичай! Помагай!“.

Емблематичната пощенска кутия на Дядо Коледа ще бъде поставена на 3. декември, под елхата на пл. ,,Георги Измирлиев“, където децата на Благоевград ще имат възможност да споделят своите желания за мечтани подаръци от белобрадия старец. След края на инициативата специално назначена комисия ще отвори писмата и ще отдели най-оригиналните от тях. Избраните единодушно от комисията писма ще бъдат предоставени на кмета на областния град – инж. Румен Томов, който ще сбъдне съкровените детски желания.

От 10. декември до 23. декември 2020г. в специално обособена коледна къщичка пред Общината, ще се състои благотворителен коледен базар на социалните услуги. Благоевградчани ще могат да се насладят и да закупят коледни подаръци, изработени от потребителите на социалните услуги.

На 23. декември, в 18:00 ч. , на пл. ,,Георги Измирлиев“ № 1 Община Благоевград ще зарадва предколедно жителите и гостите на областния център с богата празнична програма и много изненади.

През месец декември 2020 г. Община Благоевград стартира благотворителна кампания ,,КРИЛА ЗА МИКАЕЛА!“. Тази година се обединяваме в помощ на едно дете, което има нужда от нашата подкрепа. Микаела Миткова е на 13 години, страда от ДЦП, с установено трайно увреждане, липса на двигателни възможности и с нарушени психо- социални функции. Сумата, необходима за рехабилитацията на Микаела, е непосилна за семейството й. Да дариш надежда на дете и семейството му, когато имат неистова нужда, това е невидимата, но съществуваща истинска човешка любов! Поставени са дарителски кутии в Информационния културен център Благоевград, във фоайето на Община Благоевград и касата на Драматичен театър ,,Никола Вапцаров“. Всеки, който желае да помогне, може да се включи в благотворителната кампания, като остави определената от него сума в дарителските кутии или направи превод по следната банкова сметка, открита за лечението на Микаела.

,,ОББ АД“

IBAN: BG 49UBBS80021080823040

BIC:  UBBSBGSFВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *