Нов сигнал срещу пушещия комин, собствениците не пускат проверяващите

Пореден сигнал срещу един от замърсителите на Благоевград беше пуснат днес. Иван Кацарски пусна сигнал в Басейнова дирекция към г-н Бенгюзов.  Кацарски е от един от най-върлите привърженици на това в областния център на Пиринско да се диша по-чист въздух, един от инициаторите на протестите срещу мръсния въздух. Според Кацарски към момента от река Бистрица е отклонен по – голям дебит за нуждите на Био ТЕЦ Рубин, отколкото тече в самата река.

Бенгюзов също така споделил, че ТЕЦ Рубин към момента нямат разрешително за водоползване на вода от вадата и че работят незаконно, но им омръзнало да ги глобяват. В момента той е пред ТЕЦ Рубин с представители на Басейнова дирекция, собствениците на ТЕЦ-а отказват да ги допуснат, чакат полицията да се намеси.

Кацарски няма да спре със сигналите, въпреки всичко, като не забрави да попита кмета: Томов, къде си, нали обеща да се справиш с най-големият замърсител на нашия град???

Готвят и протест на 22 декември.

Стотици жалби има вече срещу тровещия Благоевград комин, но нарушения в повечето случаи няма. Десетки актове, предписания и протести. Дори местните съветници скочиха срещу предприятието, но резултати няма. Био ТЕЦ Рубин продължава да си работи необезпокояван.

А ето и видеото:

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *