Студенти джиткат с електрически тротинетки

Първите  електрически тротинетки са в кампуса на Американския университет в Благоевград. Партньорството българския микромобилити стартъп Hobo стартира официално, като първоначално са позиционирани 20 тротинетки, които доказано са минали всички тестове за качество и безопасност, и ще са специално ко-брандирани с логото на университета.

Обособени са и брандирани 5 паркоместа в района на кампуса, където всяка сутрин ще се позиционират електрическите тротинетки. Потребителите ще могат да се възползват от услугата и извън районите на кампуса и университета, но паркирането ще може да се осъществи само на локациите, ясно обозначени в приложението.

Предвид пандемията, компанията е изградила вътрешен стандарт за качеството на предлаганата услуга, който включва и ежедневно дезинфекциране. По този начин се предлага алтернативен и екосъобразен метод на придвижване, който отговаря на противоепидемичните изисквания за спазване на дистанция и дезинфекция.

Ако идеята се възприеме добре, ще се  увеличи броят тротинетки, от които да се възползват жителите на Благоевград при затоплящите се месеци на предстоящата година. Потенциалното разкриване на нови работни места на локално ниво също е една от целите, заложени на компанията за 2021.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *