Нова църква си пожелаха на Никулден в Грамада

На днешния ден  хората в Грамада си пожелаха да има нова църква, в която спокойно да се черкуват.  Става все по-належаща нуждата от нов храм, който да позволи на грамаждани да кръщават и венчават децата си.  Храмът е построен в годините на прехода и е предвиден  за гробищна църква.

С годините благодарение на голямото желание и пожертвования на грамаждани църквата „Св. Николай“ в Благоевград е благоустроена и към нея е изградено помещение, в което се намира кухня за бедни, даваща храна всяка неделя на 200 човека. С годините, поради липса на друг храм, църквата „Св. Николай“ остава единствена за квартала и днес е твърде малка да побере дошлите на служба вярващи.   Храмов празник е днес на църквата „Св. Николай“ в Благоевград.

Днес светата православна църква чества паметта на божия угодник свети Николай Мирликийски Чудотворец. На чудотвореца е посветен храмът в благоевградския квартал „Грамада“.

Днес рано сутринта започна празничното богослужение, отслужено от енорийския свещеник Светослав Кючуков. След светата Литургия бе отслужен и водосвет. Десетки благоевградчани търпеливо изчакваха реда си да влязат в храма и да отдадат своята почит към светеца.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *