Директорът на нашия театър се бори с Николаос Цитиридис за класацията “30 под 30“

Директорът на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград е сред младите, иновативни и предприемчиви българи за 2020 година.

Маргарита Мачева е селектирана в класацията на Forbes България “30 под 30“, в която ежегодно 30 професионалисти, навършили до 30 -годишна възраст, са оценени спрямо постиженията си в тяхната област.

Маргарита Мачева е най-младият директор на държавен културен институт, осъществяващ дейност в областта на сценичните изкуства. От началото на своето управление (2018 година) тя успешно променя облика на театъра, като спомага развитието на културата в Благоевград. Едно от значимите й постижения е засиленият интерес и ангажимент на аудиторията към изкуството.

В категорията „Култура, изкуство и медии“ Маргарита Мачева е селектирана заедно с актрисата Мария Бакалова, певицата Виктория Георгиева, фотографа Богдан „Chilldays“ Плъков и телевизионния водещ Николаос Цитиридис.

Журито, определило селекцията (Елина Желева, launchlabs Sofia; Евгени Ангелов, Българската асоциация за дялов и рисков капитал; Красимира Величкова, Българския дарителски форум; Петя Дюлгерова, Фондация „Фридрих Науман“; Едуард Цветанов, Patterns и Веселин Димитров, редакционен директор на Forbes България) отбелязва, че „Клас 2020“ се откроява с предприемачески дух и амбиция да променя средата около нас, въпреки голямата несигурност на времената, в които живеем.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *