Съвети от ЗАРИМЕКС при покупка на гладкоцевна ловна пушка

За ловуването на дребен дивеч и птици се използват различни видове гладкоцевни пушки ловно оръжие, което се употребява масово в наши дни. В оръжеен магазин Заримекс ще откриете много подходящи за целта решения в желания от Вас калибър и с максимално точен мерник. Този вид огнестрелно оръжие е съставено от компоненти като приклад, полуложа, цеви и затвор, а начинът на изработка и дължината на въоръжението предопределят неговата ефективност. 

Какво е гладкоцевна пушка

Гладкоцевната пушка се използва за ловуване, като принципът ѝ на работа е базиран на стрелбата гладкоцевни патрони със сачми или специални куршуми познати масово в ловните среди като „бренеке“ (по името на най-разпространения производител) и са подходящи за групов лов. Най-честата мишена в случая е дивата свиня, но с помощта на гладкоцевната пушка се осъществява успешен лов още на дребен дивеч и птици. 

При този вид ловно оръжие е от значение предимно дължината на цевта. Двуцевките с дължина около 72 см са най-масово използваните модели. При по-късите се наблюдава удобство, но и по-голямо разсейване, а за по-дългите е характерно изместване на тежестта в посока напред и по-трудно фокусиране. 

Какви са видовете

За да се разграничат отделните видове гладкоцевни пушки, е добре да се вземе предвид първо техния калибър. Доста начинаещи ловци не знаят какво оръжие да изберат, тъй като тази материя за тях е нова. С магазин Заримекс изборът няма да е никак труден, защото разнообразието там е винаги голямо, а коректната продажба на огнестрелни и неогнестрелни оръжия прави това място номер едно на пазара. 

Преди обаче да се спрете на конкретен модел, запомнете, че едни от най-използваните ловни въоръжения са 12-ти и 16-ти калибър. В по-редки случаи се купуват и 20-ти калибър, като при всеки един от видовете са налице просто направени мерни прибори, част от които са и така наречените “мушки”. Мерната планка също би могла да е от устройството на оръжието. 

Откъде можем да я купим

Можете да купите гладкоцевна пушка и патрони за нея от магазин Заримекс, където качеството е водещо, а дългият списък от водещи производители е винаги факт:

  • Hatsan;
  • Armsan;
  • Benelli italy;
  • UTAS USA;
  • Stoeger;
  • Beretta Italy;
  • ATA Arms;
  • Sauer Germany и др.

Потопете се в дебрите на любителския и професионалния лов с висококачествено оръжие, което няма да Ви “предаде” и разочарова. Екипът на Заримекс ще Ви очарова още и с отличното си обслужване и винаги актуално ниски цени, които не бива да пропускате. Уцелете право в десетката! 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *