Благоевград е в докладa на AIBEST като инвестиционна дестинация

Благоевград е включен в годишния доклад на AIBEST като инвестиционна дестинация, която притежава необходимите ресурси за развитие на индустрията. Градовете с университети са предпочитани за създаване на хъбове за аутсорсинг и изнасяне на дейността извън столицата.

А кои са AIBEST? Асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии, преди това Българска аутсорсинг асоциация, е независима браншова организация, чиято цел е да развие България като лидер за технологични продукти, услуги, решения и световно призната дестинация за обучение на таланти. Асоциацията обединява компании от всички сфери на съвременната индустрия за бизнес услуги, компании, предлагащи услуги, свързани с BPO, ITO, KPO, LPO, HRO и други.

На опознавателната онлайн среща кметът на община Благоевград, инж. Румен Томов и заместник-кметът д-р инж. Василиса Павлова обсъдиха тенденцията за регионална експанзия на IT индустрията.

Те проведоха онлайн среща с Илия Кръстев, председател на УС на Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии AIBEST.

Ръководството на Община Благоевград желае да изгради стабилни партньорски отношения с AIBEST и ще подкрепя всички предстоящи съвместни инициативи и събития.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *