Син и брат на свещеници е късметлията в Банско

Александър Хаджигеоргиев – син и брат на свещеници извади кръста от водата във фонтана на градския площад в Банско. Там  християнският символ символично бе хвърлен за здраве.

Един от най-древните християнски празници – Богоявление, беше почетен в Банско подобаващо и както се полага – тържествено, но със смирение и благоговение.

В църквата „Света Троица” бе отслужена света литургия, а след това, по стародавна традиция, в близост до Духовно-историческия център „Свети Паисий Хилендарски” беше извършен великия богоявленски водосвет.

Миряните бяха призовани от свещениците и от общинските власти да спазват противоепидемичните мерки. Кметът на община Банско Иван Кадев поздрави празнуващите и припомни, че Богоявление е и празник на българските бойни знамена.

„Нека в този светъл ден си пожелаем в домовете ни да има мир и разбирателство, любов и опрощение, грижа и топлота. Нека бъдем здрави и силни и нека надеждата ни дава опора да преодоляваме пречките по пътя. Да правим добро и да вярваме, че то ще се върне при нас. Да обичаме и ценим всичко, което имаме.

В днешния ден, когато се освещават бойните знамена и знамената-светини на България, да се преклоним пред подвизите и сведем глави в памет на знайните и незнайни герои, положили живота си в олтара на Родината. Честит и благословен празник!”Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *