Борисов се радва в Симитли: как се инвестират държавните пари и грижи в малките общини

Доверие и грижа за хората, за бизнеса, инвестиции и инфраструктурата: балансирано, открито, с видими резултати. Това видя в Симитли премиерът Бойко Борисов като резултат от държавната политика към малките български общини. Кметът Апостол Апостолов посрещна премиера в Симитли по обяд в петък. Премиерът огледа отблизо общината, реализираните инвестиции, както и бизнесът, който е особено активен на местно ниво.

С над 10 млн. лв. правителството е помогнало на община Симитли за изграждането и поддържането на инфраструктура. „Само за изминалата година правителството отпусна на община Симитли близо 5 млн. лв. От тях 2 млн. лв. са предназначени за ремонт на улици . Близо 1 млн. лв. са одобрени за аварийно-възстановителни работи по изграждане на подпорна стена, а още 1,1 млн. лв. бяха отпуснати за почистването и укрепването на няколко дерета в града. Отпуснахме и 800 000 лева за ремонт на два центъра за настаняване от семеен тип за лица с умствена изостаналост“, това отбеляза в Симитли премиерът Борисов. Особена заслуга за финансиране на инвестициите, реализирани в община Симитли има депутатът Стефан Апостолов, който е народен представител от листата на ГЕРБ със силен преференциален вот.

В Симитли премиерът Борисов изрази удовлетворение и от отклика на педагозите към грижата в пандемична обстановка: „Радвам се, че повече от половината от учителите тук са изявили желание да се ваксинират, щом дойде техният ред. Предподавателите също така ми споделиха, че се усеща благоприятният ефект от двойното увеличение на учителските заплати, което бе наш основен управленски ангажимент“, коментира в училището в Симитли Борисов.

Над 1 милиард лева отпусна правителството за социална и икономическа подкрепа за гражданите и бизнеса във времето на пандемията от COVID-19. Българската икономика показа своята устойчивост, тъй като предприетите мерки позволяват на бизнеса да продължи да работи. Въпреки пандемията, предприятията ни не само запазват работните места на служителите си, но дори планират разширение на дейността си. Правителството ще продължи да води диалог с бизнеса, да му помага и заедно по-бързо ще излезем от кризата.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *