Къде ще има повече дървета, повече въздух?

Благоевград, Сандански, Кресна, Гоце Делчев, Сапарева баня, Дупница и Кюстендил гласуват активно от вчера насам във Фейсбук, за да получат повече фиданки, за повече дървета, повече гора и… повече въздух в своя град. Инициативата е на доброволческата инициатива Гората.бг, която засажда бъдеще в цяла България. Вече засадени са над 1 милион дървета и продължават. Подготвени са с още 200 000 дървета за даряване за през пролетта 2021. И питат в кои градове да ги дадат да пуснат корени.

В анкетата, естествено по-многолюдните градове са с предимство, защото имат повече гласове и в социалните мрежи. Така Благоевград е съвсем в началото на „наддаването“ – номер 8 от 169 български града. Но в допитването пробиват и малки градчета като Кресна. Всеки може да добави своя град ТУК.

От Гората.бг казват: Искаме да дарим още 200 000 дървета, директно на хора и организации, през пролет 2021-та, в конкретни събития, в които просто ще подаряваме на всеки, който желае, без условности, без записвания, напълно безплатно. Дърветата ще са медоносни, плодни, паркови, горски – за да направим България още по-красива, по-зелена и по-добра – за хората, пчелите и животните.

Няма да имаме възможност да направим събития във всички градове в България, на база тази анкета и харесванията по градове ще изберем първите 7 града и ще подаряваме на всеки, който желае в тези места, на конкретни дати. Ще отчетем резултатите на 21.02.21 г. и ще пристъпим към планиране на дати.

Разбира се ще търсим начини да достигнем до всички в цялата страна, ще направим и кампании към общини, през куриери и други. Ще имаме и събития по засаждане и залесяване, както и други добри дела.

Гората.бг е инициатива движена от желанието за добро, изцяло от доброволци и напълно безкористно. Вече сме засадили над 1 милион дървета в България и сме си поставили амбициозната цел да засадим 3 милиона до 2025 година. Правим и много други добри дела.

Ще приветствам всички Ваши смислени идеи и предложения в коментар.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *