Уволнение грози директора на болницата в Сандански, ако е под шапката на здравното министерство

Ако болницата в Сандански беше под ръководството на здравното министерство, още днес министърът щял да освободи изпълнителния й директор. Това заяви проф. Костадин Ангелов след проверката на  Министерство на здравеопазването за ваксинираните съветници в курортния град. Според него изпълнителният директор на болницата в Сандански Илия Тонев не е спазил изискванията на имунизационния план, не е осъществил достатъчно добра организация и координация. Лечебното заведение е общинско, а министърът на здравеопазването не може да извърши кадрови промени.

Проверена е и РЗИ-Благоевград, там не се отчитали сериозни нарушения, които да са основание за налагане на най-тежкото дисциплинарно наказание на директора.

Ето и какво точно се е случило: На 8 януари са извършени имунизации на 7 служители от Социален патронаж, 1 учител и 1 пенсионер. На 9 януари – 24-има, които не са включени в националния план за ваксиниране – 4 общински съветници, служители на общинска администрация в Сандански и лице от семейството на управителя на лечебното заведение. 5-дневният срок на ваксините е бил до 11 януари. Ваксините са имали достатъчно време да бъдат преразпределени и да бъдат върнати в РЗИ-Благоевград.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *