Махат незаконните постройки в речното корито на Места

Пълна оценка на  нанесените щети по речните корита ще направи  сформирана комисия в Гоце Делчев. Тя ще извърши оглед в града и населените места в общината.

От общината съобщават, че все още някои жители използват речните корита за свои нужди – изхвърлят всякакви отпадъци, изградили са стопански или други постройки и съоръжения, обособили са си обработваеми площи и градини. Недопустимо е речните корита да бъдат ползвани за такива цели и нужди. В тази връзка, кметът на общината издаде разпореждане, с което приканва всички хора от гр. Гоце Делчев и селата от общината, които имат подобни постройки или използват земята като лично стопанство, да разчистят тези площи и да приберат инвентара си, за да може да бъде освободено речното корито.

Сформираната комисия, която ще направи оглед на състоянието на реките и техните корита, ще направи проверка и на наличните обекти, постройки или земеделски стопанства, както и тяхната законност.

Събитията от началото на седмицата за пореден път ни показаха, че няма по-голяма сила от природата и всички ние трябва да се съобразяваме с това. В тази ситуация е необходимо всеки да прояви своята лична отговорност, за да не се допускат нови и още по-големи щети, които могат да застрашат живота, здравето и имуществото на жителите на община Гоце Делчев, смятат от ръководството.

Иначе се нормализира  положението в община Гоце Делчев след проливните дъждове в края на миналата и началото на тази седмица.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *