Неврокопски ученик надви над 500 деца от света по математика

Най-добрият математик сред четвъртокласниците и най-добрият четвъртокласник сред математиците в  Гоце Делчев учи в Трето основно училище „Братя Миладинови“.

Със сигурност това твърдение се отнася в пълна сила за Атанас Гемеджиев – ученик от ІVб клас в Трето основно училище „Братя Миладинови“. Наско е един от най-надеждните математици и на школата SmartyKids в гр. Гоце Делчев. На международната олимпиада, организирана от световната асоциация по ментална аритметика SAMA Global, която се проведе онлайн, момчето се окичи със сребърен медал и зае престижното второ място. В съревнованието участват общо 570 деца от 20 държави. Във възрастовата група на 10 – 12 годишните младият математик е един от най-добрите в България.

Своите математически способности Наско проявява още в първи клас – както в училище, така и в школата SmartyKids в гр. Гоце Делчев. Оттогава насам момчето обожава часовете по математика и не пропуска заниманията в школата. В училище смайва своите съученици с математическите си умения и бърза мисъл. С истинско благоговение те се отнасят към своя приятел и се гордеят с неговите постижения.

Истинска гордост Наско е и за своето семейство, училище и преподаватели.

Директорът на училището Димка Мурджева награди четвъртокласника с грамота за издигане авторитета на училището и малък подарък.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *