Втори заем в рамките на месец обявиха от общината

Втори заем обяви, че планира да тегли община Благоевград. За по-малко от месец кметският екип  иска нов дългосрочен кредит, въпреки че покрай първия имаше големи брожения. Той беше за  5 милиона лева, с които да се ремонтират 11 улици в центъра на града.

Сега заемът е за 1 145 150 лв. със срок за издължаване до 10 години. Той е за ремонт, обновяване и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на Камерна опера и НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1866“. От пресцентъра на общината съобщиха, че проектът, спечелен от община Благоевград за ремонт на сградата на читалището, е на обща стойност 2 616 000 лв., от които 1 434 850 лв. е безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 г.“ Включва ремонт на съществуващата материална база, подмяна на отоплителната система и външната дограма, ремонт на ел. инсталация, саниране, ремонт и оборудване на 1 зала и осигуряване на достъпна архитектурна среда за хора в неравностойно положение.

A какво стана с проекта на стойност 2 700 000 лева за цялостен ремонт на читалището в Благоевград, който екипът „Камбитов“ бе защитил, така и не става ясно.

За разлика от предишното обществено обсъждане, което се проведе присъствено в зала „22 септември“, но на него присъстваха само 3-4 граждани, това ще е онлайн, в периода от 28 януари до 3 февруари, когато заинтересованите страни ще могат да дават предложенията си на електронния адрес или в деловодството на общината.

Новият кредит ще се обсъжда и на предстоящата сесия този петък.

 

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *