Бъдещи студенти се срещат виртуално с най-младия гребец в света и бивш възпитаник на Американския

Американският университет в България (АУБ)  за втори път ще проведе Деня на отворените врати изцяло онлайн. Датата е 6 февруари (събота), а за да се включат във виртуалната обиколка, отворените лекции и срещите със студенти и възпитаници на университета, единственото, което трябва да направят кандидат-студентите, е да се регистрират.

Традиционно в Деня на отворените врати на висшето училище, младежите и техните родители могат да се запознаят отблизо с образователната система “liberal arts” и академичните програми на университета,  да участват в интересни лекции на преподаватели, както и да научат от първо лице какво представлява животът в АУБ, като се срещнат със студенти и възпитаници на университета. Всичко това този февруари ще се случи виртуално, за да се гарантира здравето и безопасността на участниците в събитието.

Тази година специален гост на Деня на отворените врати е Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим преди няколко месеца прекоси Атлантическия океан с лодка в името на благородна кауза.

Стефан е възпитаник на АУБ – випуск 95, учил е в един от най-престижните университети в света – Корнел, има успешна кариера във финансовата сфера и е вторият българин, преплувал Ламанаша.

Стефан и Максим обвързаха своето приключение с благородна кауза – да привлекат общественото внимание към темата за донорството и трансплантацията на органи в България. За страната това е първата океанска гребна експедиция и първото прекосяване на Атлантическия океан с гребна лодка в сезона на ураганите, а Макс официално бе записан като най-младия гребец в света прекосил Атлантическия океан според регистъра на океанските гребни експедиции Ocean Rowing SocietyВашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *