За седмица 7600 туристи в Банско

От 27 януари до 3 февруари посрещнали 7600 туристи, в Банско, 3800 от които са от Румъния и 2800 от България. Това заяви кметът на община Банско  Иван Кадев, който посрещна вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова в курортния град. „За първи път посрещаме и много туристи от Чехия, които откриват Банско като ски дестинация. Надяваме се тенденцията да се запази. Другата добра новина е, че откакто заработи новата лаборатория в Банско, няма установен нито един  положителен резултат от стотиците тестове, направени на чуждестранните туристи”, заяви кметът на Банско.

Кметът Иван Кадев сподели информация, че съживяването на туризма в Банско, макар и бавно, е факт. То е било особено осезателно през последната седмица, а в хотелите постъпват нови резервации. Заедно с кмета Николпва провери прилагането и спазването на противоепидемичните мерки. Двамата инспектираха четири от висококатегорийните хотели, където констатираха стриктното спазване на правилата във всички зони, както и готовността за настаняване на заболели туристи в т.н. ковид стаи.  Отлична е създадената организация и на  начална станция на кабинковата линия по спазване на дистанция  и за дезинфекция на съоръженията, изрази задоволство министър Николова. Тя подчерта, че редовните инспекции доказват, че обектите работят спрямо въведените и утвърдени още през октомври правила от Министерството на туризма. Усилията на държавните ведомства и  туристическия бизнес дават своите резултати и затова българските зимни курорти са от малкото отворени в Европа.

Министър Марияна Николова, кметът Иван Кадев и маркетинг директорът на „Юлен”АД Иван Обрейков апелираха за стриктно спазване на правилата за каране на ски по маркираните трасета и ограниченията за извънпистовото каране.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *