Частни школи нямало къде да репетират, общината с неадекватно отношение

Свободните артисти скочиха срещу Община Благоевград и зам.-кмета по култура Василиса Павлова. Директорът на Драматичен театър „Проф. Енчо Халачев“ Бранимир Митов обяви, че общината има неадекватно отношение спрямо частните школи и свободните артисти. Липсвала комуникация, работело се избирателно, без визия, без културен календар. Имали тенденциозно делене на децата на Благоевград-на тези, които са от частните школи и деца от общинските центрове. Общината нямала никакъв ангажимент към тяхната дейност, а когато отидат на фестивал те представят Благоевград.

Ръководителят на музикална школа „Престо“ Цветомира Съботинова обяви, че няма къде да репетират. Обръщала се с молби до зам.-кмета Павлова  за общинско помещение под наем, но тя я препращала към директора на Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Тя пък я връщала към общината, тъй като старинният квартал“Вароша“, където репетират децата от общинските центрове, щял да стане както Етъра и попаднала в омагьосан кръг.

Митов поиска да се преразгледа възможността за ползване на залите и  помоли съветниците да не гласуват наредбата, внесена в Общински съвет, за фонд Култура, тъй като заблуждава обществеността, а и те искат да участват в разпределянето на тези пари.

Повечето от децата от частните школи репетирали, където сварят, а те представят Благоевград на национално и дори световно ниво.

Бранимир Митов обяви, че частните школи и свободни артисти се обединяват в сдружение, което е в процес на регистрация.

Докато не ни се решат проблемите, няма да участваме в събития на общината, категорични са свободните артисти.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *