Кметът на Петрич се включва в Общобългарски комитет „Цар Самуил“ за връщане костите на владетеля

Кметът Димитър Бръчков ще помогне, за да могат жителите на община Петрич също да подкрепят кампанията „Да върнем костите на Самуил“.

По своя инициатива кметът на община Петрич проведе първите разговори с представители на Инициативен комитет, подели кампанията за национална подписка, която да бъде в подкрепа на продължаване на преговорите, за да бъдат върнати на българска земя костите на цар Самуил. В тази връзка кметът Димитър Бръчков е поел ангажимент на местно ниво да съдейства, за да имат възможност и жителите на общината, подкрепящи каузата, да се подпишат.

Това ще става на две места – Туристически информационен център и Исторически музей – Петрич от понеделник – 15 февруари. Петиция онлайн „Да върнем костите на цар Самуил в пределите на днешна България“ също дава възможност за подпис. Повече информация може да се намери на фейсбук- страницата „Да върнем костите на Самуил“. По информация от инициаторите на кампанията ще бъде създаден и Общобългарски комитет „Цар Самуил“, а кметът на община Петрич е поканен да стане част от него.

„Няма по-величава кауза в съвременната история на България от тази – костите на видния български владетел да намерят покой на родна земя – от историческа и морална гледна точка. Българите трябва да можем да се поклоним пред тях, защото името на Самуил е горда страница от историята ни“, коментира кметът Димитър Бръчков. Подписи вече се събират в много български градове.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *