„Отхвърленият“ Й. Андонов сред най-номинираните за депутат от ГЕРБ

Бившият общински лидер на герберите в града Йордан Андонов е получил близо 100 номинации от съпартийците си за народен представител. Въпреки че не е  на ръководна позиция, Андонов е получил силна оценка за всеотдайността и лоялността си  към ГЕРБ.

Ето какво написа Андонов:

Сърдечно благодаря на всички членове на ГЕРБ Благоевград, които ме номинираха за народен представител! Макар и да не съм на ръководна позиция, приемам получените близо 100 номинации като положителен знак и висока оценка за моята роля и принос за утвърждаването на организацията ни в града през годините и за вашата вяра в моите възможности и последователни действия.

Това е силна оценка за всеотдайността и лоялността си  към ГЕРБ на фона на предателствата на много от напусналите партията знакови до вчера лица.

Йордан Андонов получи 216 номинации и на местните избори, но не успя да стане общински съветник. Дори стигна и до съд, но и  Административен съд – Благоевград остави без уважение искането Йордан Андонов – кандидат за общински съветник от ПП ГЕРБ за спиране изпълнението на  решението.

Всички в Благоевград знаят, че Йордан Андонов е един от основателите на ГЕРБ в Благоевград. Бил е депутат, бил е общински председател, има училище за чужди езици. Години наред бе начело на партията. По волята на Изпълкома обаче го смениха през юни 2018 година. Месец преди това Андонов бе преизбран от 195-ма съпартийци за пореден управленски мандат, но от ИК на ГЕРБ решиха, че лидер трябва да е губернаторът Бисер Михайлов, който събра 140 гласа от делегатите на партийната конференция преди две години.

Дали този път ще успее да стигне до парламента, предстои да видим.

Иначе премиерът Бойко Борисов е първият номиниран за депутат в общинската организация на ГЕРБ в Благоевград. Кандидатурата му е издигната от председателката Росица Димитрова, която е направила писмено предложение в общинския офис със старта на номинационния процес на 26 януари.

Номинации са направени и за досегашните депутати на ГЕРБ, както и на общински съветници и шефове на институции.

Процесът за номиниране изтече на 8 февруари, а кандидатурите и самата листа ще бъдат одобрени от изпълнителната комисия на ГЕРБ.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *