Борисов се диви пред виадукта на Железница: Голяма красота (видео)

Виадуктът преди тунел „Железница“ се изгражда по технологията „потактово избутване“ на горното строене с хидравлични крикове, обясни на генерал Мутафчийски премиера Бойко Борисов. Освен че провери как върви ваксинирането в региона, той не пропусна и да се възхити на работата по магистралата.

Уточни още, че по двете съоръжения се работи денонощно и с много добри темпове. Тук теренът е опасен, с голяма денивелация, но строителите се справят. И те, и нашите медици са герои. Продължаваме да ваксинираме усилено всички желаещи, за да се върнем по-бързо към нормалния си начин на живот, препоръча още Борисов.

Идеята била стане ли в едната посока да я пуснат, двата тунела едновременно се работят и тези 10 км ще се минават за няколко минути.

Той показа на генерал Мутафчийски къде ще стъпи едната и къде другата лента на магистралата. Надява се през месец март да бъде прокопан целият тунел.

„Железница“ е най-дългият пътен тунел, изграждан досега у нас. Той ще има две отделни тръби за движение с дължина по 2 км. Съоръжението се изгражда по нов австрийски метод, като ще има всички необходими системи за енергоефективно осветление, вентилация, видеонаблюдение, пожароизвестяване, интелигентна система за управление на трафика.

Какво каза още Борисов във видеото:Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *