Защитават с протест празнуващите полицаи

Организират протест заради отстранените от МВР полицаи, участвали в купон, въпреки пандемичните забрани.

Инициатор е бившият общински съветник от РЗС в града Илия Георгиев. Организира го във Фейсбук. В създадената от него група „Справедливост“, предприемачът Георгиев призова съгражданите си да излязат днес в 17.00 часа пред сградата на полицията в Сандански.

“Скъпи приятели, в условията на пандемия и световноикономическа криза наши съграждани, нарушили заповед на здравния министър, предстои да бъдат уволнени от работа. Нека да изразим гражданска позиция в защита на полицаите, участвали в партито на Попина лъка по случай новородено дете, като се съберем на 23 февруари пред полицията“, апелира Георгиев.

Припомняме, че със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград старши комисар Дойчин Дойчинов бе разпоредена незабавна проверка във връзка с получени данни за нарушаване на противоепидемичните мерки и заповедта на министъра на здравеопазването в местността Попина лъка, общ. Сандански.

При нея са събрани данни за извършено тежко нарушение на служебната дисциплина от четирима държавни служители на Областна дирекция на МВР-Благоевград, за което е предвидено налагането на най-тежкото дисциплинарно наказание – уволнение.

От РЗИ-Благоевград са изготвени покани към участвалите в събитието за съставяне на актове по Закона за здравето във връзка с нарушаване на противоепидемичните мерки.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *