Уж война няма, само замеряне с договори за юристи с огромни хонорари

Война няма, всичко е спокойно, разбираме се отлично с писма с администрацията, многократно повтори на  пресконференция председателят на Общински съвет в Благоевград Андон Тодоров за конфликта му с кмета Румен Томов.

Тодоров смята, че всичко е на принципа двама се карат, третият печели, само че този път нямало да им мине номера.

Въпреки това обяви, че общината наема външни юристи при условие, че има цял юридически отдел. Сключен бил договор с адвокат за дело с огромни хонорари от рода на 2000 в КЗК, 6900 лв. във ВАС и т.н.

Общински съвет бил коректив, не както при предишния модел, а председателят работил само по закон. Обяви, че си търси юрист, тъй като кметът атакувал момичето-мл. юрист, тя не издържала и напуснала. Предложи на кмета най-добрият негов юрист да започне работа в ОбС, но е категоричен, че няма да издържи.

За атаките, че и той си е взел външен юрист,, Тодоров обяви, че няма състав, който да се справи с обема работа. Единият юрист трябва да подготвя документите за сесии и комисии, а другият да ходи на дела, защото имало дело след дело от кмета към ОбС, но голяма част от тях вече били в полза на Общински съвет.

Нека мен атакуват, но не и състава ми, призова Тодоров. Оплака се, че има нужда от минимум 5 човека и му трябват поне двама юристи.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *