Да се поучим от Сандански, с одобрени 14 проекта е за детски площадки

Министерството на околната среда и водите и ПУДООС одобриха финансирането на всички внесени проекти от община Сандански,  в кампанията „Чиста околна среда 2021“.

Одобреното финансиране  на проектите е с общ  размер – 120 000 лв.

Проектите предвиждат  изграждане на детски площадки и кътове за отдих в  четири детски градини, седем населени места и на три места в град Сандански.

На територията на град Сандански ще бъде реализирано:

Изграждане на детска площадка и кът за отдих в района на „Зоокът“ – Сандански;

Изграждане на детска площадка и кът за отдих на ул. „Солунска“  , в близост до пл. „Грамус“;

Изграждане на детска площадка и кът за отдих на пл. „Св. Климент Охридски“ – в близост до Първо основно училище.

Изграждане на детски площадки, озеленяване и облагородяване на дворното пространство ще се реализира и в:

Дневни детски ясли „Обич“, гр. Сандански; Филиал „Мики Маус“ на Детска градина „Здравец“; Филиал „Лилия“ на Детска градина „Здравец“; Детска градина „Пролет“.

Нови облагородени пространства за почивка и отдих, включващи беседки, пейки, детски съоръжения и прилежащо декоративно озеленяване с цветя, храсти и дървета, ще радват и жителите на  селата Лешница, Джигурово, Ново Делчево, Струма, Поленица, Петрово и Лиляново.

С реализацията на тези проекти, община Сандански се стреми да подобрява качеството на живот, както в града, така и в населените места. Защото  е важно всички ние да живеем в една по-добра и благоустроена жизнена среда,  която да допринася за развитието на община Сандански и нашите съграждани.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *