Борисов издейства премии на строителите на Железница, доволен от пробитите тунели

Премиерът Бойко Борисов рано -рано пристигна на тунел „Железница“. Остана доволен от пробитите тунели и издейства премии на строителите. Работниците похвалиха началството си и Борисов нареди на шефа им утре за националния празник да има премии.

Министър-председателят се поинтересува за пострадалите работници преди месеци и  заръча на строителите  да се пазят, за да няма инциденти. Поговори и с работник от Сирия, който и при предишно идване разговарял с него. Друг от строителите поиска да се обърне внимание и на неговото село Света Петка близо до Чепино. Повечето от селата там били направени, само неговото – не. „Кметът ви не се е обадил, кажи му да се обади“, заръча му премиерът.

Той видя направеното и остана много доволен от най-големите и най-бързо направени тунели.

„Една планина преместихме от другата страна. Само след няколко месеца ще е готово. Ще го минават за 2 минути, без да си дават сметка как е направено“, поясняваше премиера на финансовия и регионалния министри.

През септември ще бъде пуснато движението в двете посоки в новия тунел „Железница“ на АМ „Струма“ и в целия участък от Благоевград до Симитли, обяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът лично се увери в напредъка на строителните работи по най-дългия пътен тунел, изграждан досега у нас. Борисов изтъкна, че мащабният проект е от изключително значение за свързаността в целия регион по оста Юг-Север. „От топлите пристанища на Гърция, през България, за Румъния. На практика Дунав и Солун свързваме по този начин“, посочи премиерът и напомни, че усилено се работи и по трасето Ботевград-Мездра.

Министър-председателят изтъкна още, че тунелът се строи съобразно всички най-съвременни изисквания. „Това трябваше да стане готово за Олимпиадата в Гърция, 2004 г. Колко години са назад и в страни – нека хората да си правят своя извод“, напомни още Борисов за нереализираните чужди обещания в миналото. „Приказващи в България – колкото искаш. Ние показваме какво сме направили“, категоричен беше премиерът и изтъкна, че само след няколко месеца през планината ще се преминава лесно само за 2 минути. Министър-председателят Борисов добави още, че са предвидени и 4 млн. лв., с които да бъдат изпълнени всички екологични препоръки по трасето в района на Симитли.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *