Крути мерки: глоби за нерегистрирано куче

Крути мерки взима кметът на Гоце Делчев заради изоставените кучета  и  това, че собствениците не изпълняват своите задължения при отглеждане на домашни любимци. Всички собственици на кучета на територията на община Гоце Делчев трябва да ги регистрират в общинска администрация и да заплатят такса за притежаване на куче. Такава заповед издаде кметът на общината Владимир Москов. Регистрацията трябва да стане в срок до 31.03.2021 г.

Заповедта е поради зачестилите случаи на изоставяне на кучета на територията на общината, както и това че, собствениците не изпълняват своите задължения при отглеждане на домашни любимци. Не ги предоставят на регистриран ветеринарен лекар за ветеринарномедицинско обслужване, не ги регистрират в общинска администрация, не спазват своите задължения за заплащане на такса за притежаване на куче, кметът на община Гоце Делчев издаде нарочна заповед.

Тя има за цел и намаляване на броя на безстопанствените кучета и установяване на траен контрол върху тяхната популация на територията на общината, намаляване на рисковете от разпространението на заболявания, пренасяни от кучета, увеличаване на информираността, отговорността и активността на гражданите при отглеждане на домашни кучета. След изтичане на горепосочения срок ще се извършват проверки за регистрация на кучета и заплатена такса за притежаване на куче на територията на общината.

На нарушителите ще бъдат наложени административни наказания съгласно Закона за ветеринарномедицинската дейност, Закона за защита на животните и Закона за местните данъци и такси.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *