Почетоха и 25-имата неврокопчани, наградени лично от ген. Столетов в навечерието на 3 март

Неврокопчани се преклониха пред паметника на загиналите за свободата на България.

В знак на почит и признателност, обществеността в Гоце Делчев, положиха венци и цветя пред паметника на загиналите във всички войни за свободата на България вчера в навечерието на Националният празник трети март. На тази дата, днес се навършват 143 години от онзи паметен трети март 1878 година, когато Санстефанския мирен договор не просто увенча с успех края на войната, но и възвести възкръсването на държавата.


С основателна гордост неврокопчани почитат и 25-имата жители на Неврокоп и селата, които заедно с руската армия са взели участие във войната за освобождението като някои от тях са наградени лично от ген. Столетов за проявен героизъм и войнска доблест.

Пред паметника на жертвите за свободата венци и цветя положиха от името на Община Гоце Делчев зам. -кметът Валери Сарандев и председателят на ОбС Димитър Балтаджиев, н.в.п. Неврокопски митрополит Серафим, депутатите от БСП Богдан Боцев и проф. Георги Михайлов, представителствата на политическите партии на територията на общината, паравоенни организации, Историческият музей и от всички средни и основни училища в града.

„Героите не са забравени! Поклон пред паметта им! Горди сме, че сме техни наследници и пазим достойно българския дух“, заявиха неврокопчани.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *