Пещерняци закачиха близо до орлите 25-метров трикольор (видео)

Идеята да се закрепи националното знаме на България на недостъпната скала в местността Момина кула в деня на националния празник, е традиция от няколко години на пещерен клуб „Прилеп“ в гр. Гоце Делчев. Огромният трибагреник, с дължина над 25 метра, бе осигурен от община Гоце Делчев, а смелата акция, неврокопските екстремни спортисти посветиха на 143 години от освобождаването на родината ни от турско иго.

Тримата екстремни спортисти от клуб „Прилеп“, Васил Узунов, Сотир Ташков и Асен Янкулски закрепиха националното знаме високо на недостъпната скалата близо до орлите. Ръководството на клуб „Прилеп“ от няколко години се радва на повишен интерес от млади хора за членство в клуба. Новите членове са доволни и радостни от възможността да преживеят емоциите на екстремния спорт, да осмислят свободното си време.

Радват се и по-възрастните членове, че има на кого да предадат опита си, за да продължат традициите на повече от 40-годишната история на клуба. Силният  и студен вятър в празничния ден вчера затрудни максимално акцията, но това не охлади патриотичния порив на пещерняците да закрепят гордия флаг високо на  скалите, за да се повдигне националното самочувствие и празничното настроение на пътуващите по пътя Гоце Делчев – Благоевград, край местността Момина кула.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *