Честват многообразието в Американския виртуално, без кулинарен фестивал

На 8 март Американският университет в България (АУБ) ще даде старт на 23-тото издание на ежегодната Международна седмица. Традиционното честване на многообразието в университета този път ще бъде изцяло виртуално, което дава възможност на всички желаещи да се присъединят към събитията, за да научат повече за живота в кампуса и да се срещнат със студенти от над 40 страни. С един клик, където и да сте, ставате част от света, събран в АУБ.

Първото събитие ще се проведе в понеделник, 8 март, с начален час 19:30, и ще представи различните държави през интересна призма:  най-често срещаните суеверия, в които вярват местните жители. Приключението из дебрите на световните поверия и вярвания обещава да бъде много интригуващо. Присъединете се тук.

Филмовата вечер тази година ще бъде свързана с темата за щастието и положителните емоции. Екипът на АУБ е подготвил селекция от интересни късометражни филми в жанровете комедия, анимация и драма. Датата е 10 март, сряда, отново в 19:30 часа, а събитието ще бъде достъпно тук.

Финалът на Международната седмицата ще бъде поставен от Виртуалното шоу за таланти – ярка и запомняща се палитра от артистични изпълнения, в която студентите на университета ще демонстрират своите таланти. Гледайте шоуто в петък, 12 март, от 19:30 часа тук.

Д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ, сподели, „Изключително сме щастливи, че новите реалности ни стимулират да мислим новаторски, а чрез онлайн събитията успяваме да достигнем до повече хора по цял свят. Единственото, което ще ни липсва тази година, е кулинарният фестивал, където по традиция нашите студенти и преподаватели от над 40 страни представят ястия от националните кухни на родните си държави. Обещаваме при първа възможност да възобновим това пътешествие на сетивата“.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *