Спряха плановия прием и операциите в болниците!

Заради завишения брой заболели, от днес е преустановен приемът в болнични и лечебни заведения в Благоевград и региона. Спират се и операциите. Изключение се допуска само за спешните случаи. Това е разписано в заповед на директора на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов. Допълнителните мерки са заради увеличената заболеваемост от COVID-19 в област Благоевград и с цел защита и опазване живота и здравето на населението. Ограниченията влизат в сила от 9-ти март и са за срок от 14 дни, до 22-ри март включително.

Организацията между двете болнични заведения в Благоевград е разписана в заповед на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов. До 22-ри март включително, медицинското обслужване на пациенти със спешни хирургични заболявания без наличие на COVID -19 инфекция за територията на община Благоевград, да се осъществява от „МБАЛБлагоевград “АД, за което лечебното заведение трябва да реорганизира част от структурите си. В този период „МБАЛ Пулс“ АД ще насочва пациентите със спешни хирургични заболявания без наличие на COVID -19 инфекция към „МБАЛ – Благоевград “АД.

Изключения от преустановения планов прием и оперативна дейност са диагностиката и лечението на лица с онкологични и онкохематологични  заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията, дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ, изключение от въведените мерки са и трансплантациите на органи, тъкани и клетки.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *