Чисто нови стават кметствата в симитлийски села

Започва санирането на кметствата в симитлийските села  Крупник и Брежани. Кметът на община Симитли Апостол Апостолов подписа Акт за откриване на строителната площадка.

Обновяването на сградите е в изпълнение на поредния спечелен проект на Община Симитли.

Кметствата в Крупник и Брежани са първите от предвидените за саниране сгради, в които ще започнат плануваните проектни дейности. Проектът обхваща също и сградата на Общинска администрация – град Симитли, както и сградите на кметствата в селата Градево, Мечкул, Ракитна, Сенокос и Сушица.

Общата стойност на проекта е 809 360.55 лв., от които 687 956,46 лв. са финансиране от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони и 121 404,09 лв. – национално съфинансиране. Срокът за изпълнение на проекта е 36 месеца.

Ще се намалят топлинните загуби в сградите с подобряване на енергийните им характеристики чрез саниране (пълно или частично); Ефективно използване на енергийните ресурси за отопление чрез отоплителни системи с висока ефективност, включващи и възможности за регулиране на потреблението и поддържане на стабилни нормативни параметри на микросредата в отопляваните обекти; популяризиране и насърчаване на добрите практики в сферата на договорирането за енерго – спестяване в общинския сектор; намаляване емисиите на парниковите газове; модернизиране на осветлението в общинските обекти, без да се намалява нивото на осветеност и качеството на осветлението (чрез използване на компактни луминесцентни лампи, автоматични системи за контрол, управление, ниво на осветеност).Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *