Коя партия по колко застъпници регистрира?

Най-много застъпници за изборите регистрира партията на Слави Трифонов в Пиринско – 477. Максимално позволеният за Благоевградска област брой е 545 застъпници – по 1 за всяка изборна секция.

ПП „Има такъв народ“  ги регистрира на няколко пъти. Първо 178, след това още 59, след това още 91, плюс 49. На 11 човека е отказана регистрация, като причината е, че  има разминаване между подадените от тях ЕГН-та и тези, с които фигурират в единната информационна система на ГРАО.

Общо 330 застъпници регистрира КП БСП за България за изборите за народни представители за Народно събрание на 04 април 2021 г. На два етапа бяха подадени, като първият път бяха регистрирани 288 и след това 42-ма.

Районната избирателна комисия е отказала на 83-ма.

Същата  бройка – 330, регистрираха и  „ПП „Републиканци за България“,“. 141 са застъпниците, предложени от ПП „Движение за права и свобода“.

90 са  застъпниците  на  ПП „ВМРО- БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“. 28 са предложени от КП „Демократична България -ОБЕДИНЕНИЕ“. 5-има застъпници  ще има ВОЛЯ И НФСБ.

Най-малко, двама са застъпниците на ПП „Възраждане“.

Разликата между застъпник и наблюдател е, че застъпникът може да прави предизборна агитация и да представлява интересите на кандидат-депутатите пред избирателните комисии, държавните и местните органи и обществените организации, докато наблюдателят може само да присъства в изборното помещение от отварянето му до края на изборния ден и да се жали в партийната централа, ако нещо му се стори нередно.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *