82-годишна самодейка засрами младите и гласува машинно

82-годишната самодейка от благоевградското село Логодаж гласува машинно. Баба Веселинка Бойчева засрами младите и се престраши да даде вота си на машинката.

След като член на комисията я инструктира какво трябва да направи, жената се бави не повече от минута, след което щастлива и доволна, каза, че не я плаши нищо, защото е научена на труд.

За разлика от нея младежи не желаят да гласуват машинно, като обясниха, че им е трудно да се оправят с подобни „машинарии”.

Доволни са логодажките баби от живота си. Не се дават, не ги плаши нищо, защото са научени на труд. А логодажките гозби вече са и в кулинарната карта на България. Баба Веселина  продължава да ходи на състезания по стара българска кухня и да печели първи места.

Също така се прочу и с шиенето на дантели. Най-добрата майсторка на дантели направи и работилница за младите и стана известна не само у нас, но и в чужбина.

Пазеното на традициите в селото е дело и на участниците в самодейната група, но и под вещото ръководство на читалищната секретарка, снахата на баба Веселина, Дафинка Бойчева.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *