Разложки диалект украсява речта в парламента

В парламента ще се чува и разложкият диалект. В това е категоричен новият депутат от Разлог Иван Димитров. Той е парламентаристът, който влиза от Демократична България от Пиринско. Току-що Демократична България обяви народните си представители в 45-ото Народно събрание.

В 1 МИР Благоевград е посочен Иван Димитров, тъй като водачът Атанас Атанасов влиза от София.

„А най че ми е чеф в парламенто да им се наложи да чуяа разложчи. Требува да си чуваме културното разнообразие, оти то рани душата на човеко“, написа адвокатът.

Ето какво коментира още той във Фейсбук:

След няколко дни мълчание и напрежение в очакване на финалните резултати от ЦИК, днес пиша, за да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ още веднъж. Демократична България взе мандат в 1-ви МИР Блгагоевград.

БЛАГОДАРЯ на Вас, които излязохте на 4-ти април въпреки пандемичната обстановка, лошото време и внушението, че Вашият глас няма значение. Въпреки ограничената по дейности кампания и невъзможността да се срещна с всички Вас на живо и на терен в гордите градове и села на Благоевград, аз получих огромна подкрепа с преференциите, а ми се иска да вярвам, че допринесох и за успеха на Демократична България в района като цяло. Чест Ви прави, че избрахте да упражните правото си на глас! А на тези, които избрахте да ме подкрепите, ще кажа: Ще направя всичко по силите си, за да оправдая Вашето доверие.

Благодаря на националното ръководство на Демократична България и специално на ген. Атанас Атанасов за доверието и подкрепата по време на кампанията.

Благодаря на съмишлениците от ДСБ и  на приятелите, които бяха плътно до мен в тази и в предишните кампании, които сме водили!

Благодаря на д-р Радко Тумбев, който ме напътстваше и подкрепяше през годините досега (надявам се и в бъдеще)!

Благодарности също така и за кандидатите от най-прекрасната листа, с които рамо до рамо извървяхме пътя!

БЛАГОДАРЯ!!!

(А най че ми е чеф в парламенто да им се наложи да чуяа разложчи. Требува да си чуваме културното разнообразие, оти то рани душата на човеко. )

 

 

 

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *