От 11 депутати в Пиринско четирима са новите лица

7 са с пореден мандат от депутатите в Благоевградска област и четирима са новите лица.

От коалиция ГЕРБ-СДС  досега бяха и продължават Стефан Апостолов от Симитли, който получи рекордните 9500 преференции, Александър Мацурев от Банско (6486 преференции), Георги Динев от Петрич (5084).

А Стоян Стоев от  Сандански (4819), който е ново лице, влиза, след като водачът Росен Желязков обяви, че ще се яви от София.

Кой е Стоян Стоев?

Стоян Стоев има над 15 години мениджърски опит на ръководни позиции в български и международни компании. Избран за общински съветник на последните местни избори, той участва и в комисията по инвестиционна политика, европейски фондове и международно сътрудничество в местния парламент. Общински ръководител на ГЕРБ – Сандански е и магистър по информатика. Владее свободно английски език. Семеен, с две деца.

От КП „БСП за България“ и двамата са били вече депутати – водачът на листата проф. Георги Михайлов и Богдан Боцев, за когото са гласували 2246 избиратели. Това е втори пореден мандат за неврокопчанина Богдан Боцев.

ДПС в Област Благоевград ще бъде представлявана от Елхан Кълков и Йордан Цонев, които също са с пореден мандат.

От Демократична България ново лице естествено, като партия, която е нова  и в парламента, е Иван Димитров от Разлог.  Той е на 47 год., от град Разлог, женен е и има две дъщери. Завършил е право и от 2001 година практикува адвокатската професия.

Председател е на ДСБ-Разлог и общински съветник в ОбС-Разлог от „Демократична България“.

И от партията на Слави Има такъв народ двамата избрани са нови лица за парламента, но не и на местно ниво.

Адв. Илко Стоянов е роден през 1970 година в град Благоевград. Магистърската си степен по Право е получил от Югозападен университет „Неофит Рилски“ през 1996 година.

Освен практикуващ адвокат в София и Благоевград, той  беше мандат и половина общински съветник в благоевградския парламент. Също така беше зам. -кмет и на Община Петрич.

Другият депутат е  вторият в листата Георги Попов. Роден в Благоевград. Завършил „Право“ в ЮЗУ “Неофит Рилски”.
Професионалният му път преминава през различни структури, където работи като юрист.
Голямата му страст е изкуството, рисува и колекционира картини.
Негови творби са участвали в много изложби в страната.

 

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *