Румен Томов очаква трусове в Община Благоевград в близките дни

Отстраненият кмет на Благоевград Румен Томов очаква трусове в общината в близките дни. Това той обяви на брифинг. По думите му деловодството е спряло, тъй като трябва Общински съвет да избере един от заместниците му за временно изпълняващ длъжността, който да подписва документи.

Само че към настоящия момент дата за извънредна сеися няма. Решението на ВАС първо трябва да бъде връчено официално на Томов, а после и на Общинската избирателна комисия, която да се събере и да гласува предложение до ЦИК за прекратяване на мандата му.

Томов обяви, че е изненадан от решението на ВАС за отстраняването му, защото не е съобразено със становището на Конституционния съд. Той ще се кандидатира отново, тъй като за него са гласували 19 000 жители и не може да наруши тяхното доверие. Очаква тежка изборна битка, като по думите му няма лека битка в този живот.

Формулата за него е независим кандидат, подкрепен от Инициативен комитет, но би приел подкрепата на всички, които вярват в неговите политики. Няма основание да смята, че БСП няма да го подкрепи. Той много искал да изберем четирима народни представители от община Благоевград, независимо от коя партия са, но областният център пак не можал да се справи със задачата. За него нещо ни липсва явно, за да се обединим за определени хора, които да ни представляват.

Според Томов неговият казус с фирмата е подобен на този с кмета на Коларово, а съдът действа разнопосочно и по този начин се нарушава доверието в съдебната система. Когато има един и същи казус, решенията трябва да бъдат едни и същи. Това била една от причините за протестите, а 60 % от хората искали промяна на съдебната система.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *