Топ 5 най-гледани спортове в България

Спортът винаги ще се смята за световна индустрия с инвестиции за милиарди долари. Трудно бихме открили човек, който  да не е гледал любимо дерби или да не познава атлет, който да не е спечелил вниманието му в някаква степен. Достатъчно е да разгледаме интернет пространството, да включим вечерните новини и веднага ще забележим наличието на поне една спортна дисциплина. Кои обаче са най-гледаните спортове в страната? Нека разберем в следващите редове:

  1. Футбол

Няма как да не говорим за кралят на спорта, който в последните години повишава значително качеството на игра. Благодарение на предимствата на Efbet като генерален спонсор ще открием и наличието на добри коефициенти, възможност за пряко предаване на срещи директно  в платформата, при това с коментар на български език и внимание именно към родния футбол. Именно това присъствие се смята за ключово в повишаването на стойността на футболната лига, както споделят и самите анализатори. А що се отнася до някои от основните предизвикателства, не трябва да забравяме, че феновете са повече от доволни. Разбира се, футболът не се ограничава само до родното първенство, откриваме фенове на европейски и дори световен футбол, защото навсякъде има интрига.

  1. Баскетбол

Макар и в момента да ставаме свидетели на малко по-скромна федерация с едва 9 отбора, не трябва да забравяме, че родното бутиково първенство има своите фенове и отдавна забелязваме, че макар и с малко повече усилия, федерацията дава всичко възможно, за да спечели повече внимание и съответно – повече фенове. Този спорт не е изобщо игнориран, особено след като забележим, че не са малко медиите, които често отразяват събития и срещи. С малко повече инвестиция ще има възможност да върне обратно своята стара слава. Разбира се, няма как да пропусне и факта, че световният баскетбол има своите фенове и на родна територия.

  1. Тенис

Благодарение на Григор Димитров и Цвети Пиронкова – точно така, необходими са два добри атлета – мнозина започнаха да обръщат повече внимание на благородната дисциплина, както и да разширят спектъра си от познания, като в това отношение говорим разбира се и за други величия като Надал, Серина Уилямс и г-н Федерер. Едно е важно, има ли среща, в която участва хасковлията, то веднага ще отчетем и повишено внимание на аудиторията. Разбира се, бихме искали да има повече поводи за гордост, но на този етап и това е достатъчно, за да започнем да обръщаме внимание на тази дисциплина.

  1. Моторни спортове

Разбира се, тук лидер е Формула 1, макар и често да откриваме внимание и към останалите специални предизвикателства. При всяко следващо състезание ще открием и доста сериозен брой родни фенове да коментират представянето на състезателите, както в социалните мрежи, така и в предлаганите стриймове. Всеки обича високите скорости, а и мнозина чакат хегемонията на по-скъпите отбори да приключи, като се надяваме, че това ще се случи именно този сезон.

  1. Бойни спортове

След като Кубрат Пулев ще остане в историята като боксьорът с най-добра възможна кариера в историята на родния бокс, трябва да обърнем внимание и на следващите факти. Неговото присъствие създаде една по-сериозна тенденция и накара родните фенове да следят и останалите категории, да обръщат внимание на другите шампиони, а покрай това започнахме да откриваме и по-сериозен поглед към UFC. Във времето, когато Конър и Хабиб се изправяха едни срещу други, трябва да си спомним как навсякъде се говореше за тази среща, а да не забравяме, че и още много ставаха рано сутринта в неделя, за да видят сблъсъка. Вниманието остава и до днес.

Не трябва да забравяме, че когато една дисциплина ни принуждава да чакаме, защото календарът е насрочил следващата среща за седмици напред, то винаги може да се възползваме от виртуалните спортове. Нека не забравяме, че виртуалният и реалният футбол често се заместват, но с тази разлика, че при виртуалните спортове винаги има следващо дерби.Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *