Заподозряха бизнесмен като кандидат кмет заради изказване на сесия

Временно изпълняващият длъжността кмет  Ясен Попвасилев заподозря бизнесмена Любомир Палаханов като бъдещ кандидат за кмет. Това стана, след като на сесия Палаханов разкритикува плана за интегрирано развитие на Благоевград. За него той е писан на коляно, извадени от интернет стари данни, които няма да помогнат на града, а на тесен кръг от хора да се облагодетелстват. Палаханов смята, че трябва да се изготви инвестиционен профил на общината,  анализ, да се съставят фокус групи, да се доведе до знанието на благоевградската общественост.

Навсякъде се говорело за свободна икономическа зона, в същото време се изготвя план за над 900 милиона лева. Безумие е само да се похарчат едни пари, като посочи примери разкриване на фолклорно училище и язовир Ракочевица. За бизнесмена с този план трябва да се направи  рестарт на Благоевград, защото виждаме в какво се превърна той – безогледно застрояване, кражба на имоти, работа на парче…

Няколко пъти Палаханов повтори, че се изказва като гражданин и не е член на нито една партия. Той призова съветниците да гласуват повече като граждани, да  загърбят партийните си принадлежности и пристрастия, да не търсят партийни дивиденти. Апелира да спрат изготвянето на плана за интегрирано развитие и да го оставят на новия кмет.

Врид кметът Попвасилев беше категоричен, че това е политическо изказване, че Палаханов се готви за кандидат кмет, планът нямало да бъде спрян. Призна за грешки, но всеки следващ кмет щял да управлява по него.

 Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *